Skip to main content
VERKLEURING & VERGELING CORRIGEREN
VLEKKEN & AANSLAG VERWIJDEREN
BESCHADIGINGEN HERSTELLEN
ONTBREKENDE DELEN RECONSTRUEREN

Foto herstellen, reparatie & restauratie

Foto’s herstellen en ontdoen van krassen, stof, verkleuring. In veel gevallen kunnen we deze vaak kostbare herinneringen grotendeels herstellen. Een aantal voorbeelden vindt u op deze pagina.

 • Fotobewerking
 • Verkleuring verwijderen
 • Omkleuren
 • Stof, vlekken, krassen en kreukels verwijderen
 • Scheuren & gaten herstellen
 • Invullen van ontbrekende delen
 • Inkleuren zwart-wit foto’s
 • Foto’s vergroten
 • Deelvergroting
Offerte aanvragen
Verbleekte en verkleurde trouwfoto repareren Trouwfoto repareren en kleuren herstellen

Verkleurde foto's herstellen

Na jaren in de kast te hebben gelegen zijn foto’s vaak vergeeld. Of eigenlijk het papier van de foto is vergeeld. Dit is in eerste instantie helaas onherstelbaar. Want als u gaat poetsen om het geel van foto’s te verwijderen zal de foto beschadigd raken. Maar wij kunnen u helpen om vergeelde foto’s weer als nieuw te maken. Dit doen we door de foto op hoge resolutie te digitaliseren en de gele kleur te verwijderen. U ontvangt de foto na digitalisatie en herstel digitaal als bestand. Desgewenst kunnen wij de herstelde foto op diverse materialen en formaten voor u afdrukken.

Herstellen licht beschadigde foto's

In deze voorbeelden laten we een aantal gedigitaliseerde oude foto’s zien die licht beschadigd zijn. Dat kunnen stofjes zijn, kleine krasjes of vergeling van het papier. Onze fotostudio digitaliseert en repareert deze kleine oneffenheden uit oude foto’s. Door de wijze van digitaliseren is het tevens mogelijk om grootformaat fotoafdrukken te laten maken, zoals fotobehang.

De blije en verraste gezichten die wij regelmatig in onze studio zien zijn de kroon op ons werk. Als een oude, beschadigde foto het enige is dat iemand nog heeft van een dierbare, wat is er dan mooier dan dat wij die oude beschadigde foto weten te herstellen?

In deze portretfoto van een jonge vrouw hebben we de volgende herstelwerkzaamheden gedaan:

Bekijk de video van het herstel van deze portretfoto
Een korte impressie van fotoreparatie en digitalisatie

In deze video laten we (versneld) zien hoe we vlekken, krasjes en beschadigingen uit een oude foto verwijderen.

Fotorestauratie

Play Video

Herstellen beschadigde foto's

Als de beschadigingen in de foto’s beperkt zijn tot wat krasjes, stof en lichte vlekken dan vallen ze in de categorie ‘gemiddeld’. Na het digitaliseren in hoge resolutie van de foto worden de beschadigingen verwijderd met o.a. Adobe Photoshop, dit wordt retoucheren genoemd. Dit retoucheren kan in sommige gevallen veel tijd in beslag nemen, want foto herstel is handwerk en voor elke foto die we herstellen is dat anders.

Offerte aanvragen

Herstellen zwaar beschadigde foto's

Ook zwaar beschadigde oude foto’s zijn in veel gevallen deels of geheel te herstellen. Kreukels, scheuren, vlekken of met plakband gerepareerde foto’s; we hebben het allemaal al eens voorbij zien komen. Hoe erg de beschadigingen aan oude foto’s ook zijn, we adviseren u graag over de mogelijkheden van digitalisatie en herstellen van uw oude foto’s.

Om beschadigingen zoals scheuren, krassen, vlekken en kreukels uit foto’s te verwijderen gebruiken wij o.a. Adobe Photoshop. Met deze software herstellen we oude, beschadigde foto’s, dia’s en negatieven. Dit is wat wij in de fotostudio retoucheren of fotobewerking noemen. Van hele kleine vlekjes wegwerken tot en met het vervangen van grotere delen. Fotoherstel is voor 95% handwerk. Er is geen magische knop die alle beschadigingen oplost.

Herstellen en delen toevoegen aan foto

Een tijd geleden belde de eigenaar van een communicatiebedrijf ons met de vraag of een hele oude foto van een zendstation met drie generaties eigenaar kon worden gedigitaliseerd, hersteld én worden vergroot.

Voor het ontwerp van de nieuwe showroom was een specifieke foto uitgekozen maar bleek de originele foto een andere verhouding te hebben dan de nieuwe showroomwand die verhoudingsgewijs veel langer dan de originele foto breed was. We zouden in zo’n geval de foto kunnen gaan croppen, of in de volksmond ‘bijsnijden’ genoemd. Maar in dit specifieke geval ging dat helaas niet omdat één van de drie heren zijn hoofd zou worden gecropt. En dat is nu precies niet de bedoeling van een mooie oude foto met de drie grondleggers van het bedrijf. De fotoherstel werkzaamheden:

 • De foto is gedigitaliseerd.
 • De foto is hersteld en ontdaan van vlekjes, krassen en stofjes.
 • De foto is bewerkt en aan beide zijkanten zijn er delen toegevoegd.

Het eindresultaat is een prachtig vergrote foto aan de wand in de nieuwe showroom van dit bedrijf!

Foto vergroten voor fotobehang in interieur