Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Een te kleine foto voor fotobehang…

By 24 mei 2022juni 14th, 2022No Comments
Foto vergroten voor fotobehang aan de muur

Een tijd geleden belde de eigenaar van een communicatiebedrijf ons met de vraag of een hele oude foto van een zendstation met de drie generaties eigenaren kon worden gedigitaliseerd, hersteld én worden vergroot om in het nieuwe ontwerp van de showroom te passen. Een foto vergroten is normaal gesproken geen probleem voor Redmijnfoto.nl maar nu bleek er toch iets bijzonders aan de hand te zijn…

Een foto in verhouding

In het ontwerp van de nieuwe showroom was een specifieke foto uitgekozen en ingetekend door de architect. Echter bleek de originele foto een hele andere verhouding te hebben dan het fotobehang van de nieuwe showroomwand. Die was verhoudingsgewijs veel breder dan de originele foto breed was. Ook dat hoeft op zich nog geen probleem te zijn. We zouden in zo’n geval de foto kunnen gaan croppen, of in de volksmond ‘bijsnijden’ genoemd. Maar in dit specifieke geval ging dat helaas niet omdat één van de drie heren zijn hoofd zou worden gecropt. En dát is nu precies niet de bedoeling van een mooie oude foto met de drie grondleggers van het bedrijf.

De oplossing bedenken

Gelukkig is er voor vrijwel elke uitdaging een fotobewerking te bedenken. Linksom of rechtsom: Redmijnfoto.nl bedenkt vrijwel overal een oplossing voor. Pas op het moment dat bij ons het zweet op het voorhoofd staat zullen we zeggen dat het écht niet kan. Maar nu de oplossing!

Foto vergroten

Al eerste zullen we de foto vergroten. Een foto vergroten begint al bij het digitaliseren. Met onze professionele apparatuur kunnen we oude foto’s en ander beeldmateriaal in extreem hoge resolutie digitaliseren waardoor de basis van het te herstellen beeld al optimaal is om mee te gaan werken.

Delen toevoegen aan de foto

In het echte leven zou er aan de ruimte waar de foto genomen is minimaal 1 meter ‘extra’ moeten worden toegevoegd om de gewenste breedte te behalen zonder dat er gecropt hoeft te worden aan boven- of onderkant. Maar hoe verzin je iets wat er niet is? Dát is waarschijnlijk de artistieke vrijheid die we hanteren bij het bewerken van foto’s. Wat telt is het uiteindelijke resultaat. Aan beide zijden is met delen uit de originele foto extra ruimte gereconstrueerd. Een extra radiozender, wat langere tafel met apparatuur en extra ruimte naast de meest rechtse man. Dat is in het kort wat er aan fotoreconstructie en fotobewerking is uitgevoerd.

Doorlopen stappen om deze foto te vergroten voor fotobehang

Het eindresultaat is een prachtig vergrote foto aan de wand in de nieuwe showroom van dit bedrijf. En de eigenaar’s reactie?

Heel eerlijk? Vind ‘m geniaal!! Echt heel mooi werk!! Ben een zeer tevreden klant!!

PaulNieuw-Vennep

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, herstellen, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.