Skip to main content

Veel gestelde vragenover foto digitalisatie en reparatie

Hoe werkt Redmijnfoto.nl?

Beschadigde foto repareren Stel u heeft oude of beschadigde foto’s die u dierbaar zijn. De tand des tijds heeft zijn sporen achtergelaten, dus het is de hoogste tijd om uw kostbare fotomateriaal veilig te stellen. Redmijnfoto.nl van Fotostudio IwanBronkhorst.nl kan u daar bij helpen. Dit doen we door uw beeldmateriaal (foto, dia, negatief, document, prent, schilderij, etc) in hoge resolutie te digitaliseren. Met het digitale beeldbestand als goede basis kan het digitale herstelproces beginnen.

Stap 1. Offerte aanvragen

Voor het digitaliseren, herstellen, vergroten en desgewenst afdrukken van uw foto’s kunt u bij Redmijnfoto.nl een vrijblijvende offerte aanvragen. Tijdens het aanvragen kunt u een voorbeeldfoto van de te restaureren foto(‘s) uploaden. Deze mag gewoon met uw telefoon gemaakt worden, bij voorkeur bij daglicht. Natuurlijk kunt u ook door u zelf ingescande foto’s uploaden.

Stap 2. Beoordeling van uw foto(‘s)

Onze adviseurs bekijken de geuploade foto’s en zullen aan de hand van uw wensen een offerte samenstellen. Daarin staat per foto aangegeven wat we gaan doen en wat de kosten zijn. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komen er geen verrassingen achteraf. Omdat geen enkel fotoherstel hetzelfde is wordt per geval bekeken wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Stap 3. Uw offerte

U ontvangt van Redmijnfoto.nl een vrijblijvende offerte met daarin per foto precies aangegeven wat de kosten zijn. In de offerte leggen we uit hoe u kunt aanleveren en vindt u de bevestiging- en betaallink. Hiermee komt u in een beveiligde omgeving en kunt u bij akkoord uw opdracht bevestigen en online betalen via iDeal, PayPal of creditcards.

Stap 4. Aanleveren van uw fotomateriaal

U kunt uw foto’s of beeldmateriaal aanleveren via PostNL, langsbrengen bij onze fotostudio in Heiloo of indien u reeds digitale beelden heeft versturen via WeTransfer.com. Na ontvangst van uw beeldmateriaal ontvangt u hiervan een bevestiging.

Stap 5. Digitaliseren en herstellen

Na ontvangst van uw beeldmateriaal gaan wij voor u aan het werk. U ontvangt een mail wanneer wij met uw opdracht zijn gestart.

Stap 6. Oplevering

Wanneer uw fotoherstel opdracht gereed is ontvangt u de fotobestanden digitaal via Dropbox Transfer, een factuur en (indien van toepassing) de originele foto’s en/of nieuwe fotoafdrukken per PostNL retour. Uw originele foto’s en/of fotoafdrukken kunnen uiteraard ook bij onze fotostudio in Heiloo worden afgehaald.

Uw foto’s laten afdrukken?

Wij werken samen met de afdrukcentrale van Oypo/Fujicolor. Na afronding van uw opdracht ontvangt u een link naar uw persoonlijke webshop op Oypo.nl waar u fotoafdrukken op diverse formaten en op verschillende materialen kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs!

Wat is digitaal foto herstellen?

Na het digitaliseren van uw originele foto is het digitale beeldbestand klaar om hersteld te worden.

Om beschadigingen zoals scheuren, krassen, vlekken en kreukels uit foto’s te verwijderen gebruiken wij o.a. Adobe Photoshop en meer dan 20 jaar ervaring met fotobewerking en fotoherstel. Met deze software repareren we oude, beschadigde foto’s. Dit is wat wij retoucheren of digitaal herstellen noemen. Van hele kleine vlekjes wegwerken tot en met het vervangen van grotere delen. Retoucheren is voornamelijk handwerk. Iwan Bronkhorst heeft meer dan 20 jaar ervaring met fotobewerking en fotoherstel. Niet voor niets fotografeert en bewerkt hij foto’s voor bekende merken zoals TW Steel, Echte Boter, LookX, Renard en Lasita.

Op Youtube en op onze website zijn diverse video’s te zien die een kijkje achter de schermen geven bij fotoherstellen:

Diverse voorbeelden uit de praktijk zijn te zien op de Voorbeelden pagina.

Is Redmijnfoto.nl te bezoeken?

Dat kan, echter bezoek is wel op afspraak. Wij zijn een fotostudio gespecialiseerd in productfotografie, digitalisatie en fotoherstel en zijn gevestigd in Heiloo op Industrieterrein Boekelermeer (onder Alkmaar).

Wat kost een foto digitaliseren of een foto herstellen?

De kosten voor fotoherstel zijn van vele factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld het formaat en de conditie van de foto. Maar ook de hoeveelheid beschadigingen en de ondergrond waarop de foto afgedrukt is. Een foto herstellen kan eenvoudig tot uiterst complex zijn. Op onze website zijn daar diverse voorbeelden van te zien. De prijzen variëren daarom per foto.

Online kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen. Tijdens het aanvragen kunt u een voorbeeld van de te restaureren foto(‘s) uploaden. Onze adviseurs bekijken de geuploade foto’s en een offerte voor u samenstellen. Daarin staat per foto aangegeven wat we gaan doen en wat de kosten zijn. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Is mijn foto te herstellen?

In de meeste gevallen kunnen wij alle foto’s (oud en recent), documenten en schilderijen digitaliseren en herstellen. U kunt online een offerte aanvragen en een voorbeeldfoto (gemaakt met bijvoorbeeld uw telefoon) meesturen. Onze adviseurs kunnen aan de hand van uw informatie en foto bepalen of uw foto hersteld kan worden. Vraag hier een offerte aan.

Digitaliseren jullie ook documenten en schilderijen?

Jazeker! De afgelopen jaren hebben wij een diversiteit aan documenten zoals blauwdrukken, oude prenten, verzamelwerken, posters, etc. gedigitaliseerd en hersteld. Ook kunst zoals schilderijen worden regelmatig door ons gedigitaliseerd voor bijvoorbeeld expositie, reproductie of catalogus.

Kunnen mijn foto's in het fotoboek blijven zitten bij digitaliseren?

Ja hoor, uw foto’s kunnen wij digitaliseren zonder dat u ze uit het fotoboek hoeft te halen. Zeker in het geval van opgeplakte foto’s is dat natuurlijk handig.

Kan mijn foto worden verscherpt?

In principe wel. Maar, het ligt aan de oorzaak van de ‘onscherpte’. Is de foto in de loop van tijd vervaagd? Dan kan dat als onscherpte worden ervaren en kunnen wij dit in veel gevallen herstellen. Dat is anders bij bewogen en/of onscherpe foto’s. De oorzaak is hier bewegingsonscherpte (bijvoorbeeld door lange sluitertijd). Deze foto’s zijn dus nooit scherp geweest tijdens het maken. Dit is dus niet achteraf te herstellen. Heel sterk vergrootte foto’s of delen van foto’s die niet ‘in focus’ zijn kunnen niet altijd scherper worden gemaakt. Neem vooral even contact met ons op via het offerteformulier om te bepalen wat de mogelijkheden zijn met uw onscherpe foto.

Kan een recente foto worden verouderd?

Dat kan. Neem vooral even contact met ons op via het offerteformulier om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om uw foto te verouderen.

Kan een deel van een foto worden uitvergroot?

Dat is mogelijk. Omdat wij met geavanceerde technieken en apparatuur uw foto of beeldmateriaal in hele hoge resolutie digitaliseren is het meestal ook mogelijk om een deel van uw foto uit te vergroten.

Neem aub contact met ons op via het offerteformulier om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om een deelvergroting van uw foto te maken.

Kan een deel of voorwerp uit mijn foto worden verwijderd?

Dat is meestal wel mogelijk. Soms komt het voor dat er personen of storende voorwerpen zichtbaar zijn in een foto. In veel gevallen kunnen wij deze voor u verwijderen.

Neem aub contact met ons op via het offerteformulier om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om een deel uit uw foto te verwijderen.

Hoe kan ik mijn foto's of beeldmateriaal aanleveren?

Aanleveren met PostNL
U kunt uw foto’s of beeldmateriaal aanleveren via PostNL met Track & Trace code. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het zoekraken of beschadigen van uw foto tijdens bij verzending met PostNL.

Langsbrengen in Heiloo
Van maandag tot en met donderdag kunt u uw foto’s en beeldmateriaal bij onze fotostudio in Heiloo langsbrengen.

Aanleveren digitale beeldbestanden
U kunt uw digitale beeldbestanden in een zo hoog mogelijke resolutie JPG via WeTransfer.com toesturen aan info@redmijnfoto.nl. Na ontvangst van uw beeldmateriaal ontvangt u hiervan een bevestiging.

Kan ik zelf ingescande foto's aanleveren?

Ja, dat kan. Het is belangrijk om een zo hoog mogelijk dpi – dots per inch resolutie in te stellen. Foto’s moeten minimaal met 1200 dpi gescand worden. Komt u er niet uit met het zelf inscannen op hoge resolutie van uw foto’s? Dan kunnen wij dit uiteraard ook voor u verzorgen.

Aanleveren digitale beeldbestanden
U kunt uw digitale beeldbestanden via WeTransfer.com toesturen aan info@redmijnfoto.nl. Na ontvangst van uw beeldmateriaal ontvangt u hiervan een bevestiging.

Kan ik met telefoon ingescande foto's aanleveren?

Nee, helaas. Die kwaliteit is niet toereikend om ons werk goed te kunnen doen.

Kan een gedigitaliseerde en/of herstelde foto worden afgedrukt?

Ja, wij verzorgen ook fotoafdrukken in vele verschillende formaten en op diverse materialen.

Kan mijn aangeleverde bestand vergroot worden voor fotobehang?

Vaak is het mogelijk uw zelf aangeleverde foto te vergroten voor fotobehang. Om de juiste kwaliteit fotobehang op de muur te krijgen dient het bestand aan diverse eisen te voldoen. Redmijnfoto.nl kan dit voor u verzorgen.

Kan mijn foto worden gedigitaliseerd, hersteld en vergroot voor fotobehang?

Jazeker, elk door ons gedigitaliseerde foto is vrijwel direct geschikt voor fotobehang.