Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Zeer zwaar beschadigde foto herstellen? Een kijkje achter de schermen!

By 14 september 2022september 21st, 2022No Comments

Het kan altijd erger. Niet de meest optimistische openingszin om een blog over fotoreparaties mee te beginnen, maar dat heeft natuurlijk een reden. Want wij houden van een uitdaging, zeker als het om foto’s herstellen gaat. Tijdens de voorbereidingen voor onze nieuwe bedrijfsfilm kregen we een heel zwaar beschadigde foto binnen die als verloren werd beschouwd. Wij vonden het echter een goed idee om de fotoreparatie van deze beschadigde en vervaagde foto op te nemen in de nieuwe bedrijfsfilm van Redmijnfoto.nl!

Meer dan 16 uur zijn we bezig geweest met het herstellen van deze oude foto. Hieronder lees je meer over deze fotoreparatie van begin tot eind, inclusief een timelaps video van het hele fotoherstel!

Wat gaan we doen met deze zwaar beschadigde foto?

Om te beginnen gaan we dus de hele fotoreparatie vastleggen op video! Dit hebben we al een paar keer eerder gedaan, maar dit is zó’n extreem fotoreparatie geval dat we deze heel graag wilde gaan vastleggen. Niet alleen om een fotoherstel video van te maken, maar ook om een deel te gaan verwerken in de nieuwe bedrijfsfilm van Redmijnfoto.nl die momenteel gemaakt wordt.

De geschiedenis van deze foto

De oude foto is onlangs gevonden tijdens het opruimen van een zolder. Op de foto is waarschijnlijk de keuken of ‘slagerij’ van de kazerne in Hoorn te zien met diverse infanteristen en keuken- of slagerijmedewerkers. Wat ook goed zichtbaar is zijn de vele kreukels en, nog erger: gaten. Er ontbreken zowel in het midden als aan de randen complete delen van de foto. De foto is vergeeld, vervaagd en zit vol krassen en vlekken. Genoeg uitdaging dus!

Deze heel erg beschadigde foto kwamen we tijdens opruimen tegen op zolder. Omdat het een familiestuk is wilden we deze graag laten herstellen, maar we dachten dat deze foto eigenlijk verloren was. Iwan van Redmijnfoto.nl wilde deze uitdaging aangaan en de hele fotoreparatie filmen. Wij zijn benieuwd!

Alice & DolfHeiloo

Digitaliseren

Zoals vrijwel elke fotorestauratie begint met het digitaliseren van de oude foto. We maken er dus een digitaal bestand van dat we kunnen bewerken. Deze bestanden zijn heel groot, want we kunnen een foto het best herstellen als we ‘zoveel mogelijk pixels hebben’.

Basiscorrecties

Na digitaliseren beginnen we met de basiscorrecties zoals belichting, hooglichten en schaduwen. De gedigitaliseerde foto oogt wat donker na dit punt en dat is precies de bedoeling. We willen goed zien wat we doen en waar de details in de foto zich bevinden. Op deze manier geven we onszelf een goede manier om te beginnen met de volgende stap: de foto repareren!

Fotoreparatie in 3 minuten!

Wij vonden het een goed idee om de fotoreparatie van deze oude foto vast te leggen in een video. Meer dan 16 uur zijn we bezig geweest met het herstellen van deze foto. In 3 minuten laten we je in deze video zien hoe dat in zijn werk ging!

Het eindresultaat

Wonderlijk. We hebben ademloos naar de fotoherstel video van Redmijnfoto.nl gekeken en wat een fantastisch resultaat!

Alice & DolfHeiloo

Wat is er bij deze fotoreparatie gedaan om deze foto te herstellen?

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, herstellen, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.