Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Een vervaagde foto herstellen

By 13 juni 2022juni 14th, 2022No Comments

Zoals in ons fotoherstel blog te lezen is hebben we af en toe écht flinke uitdagingen om te herstellen. Van complete gezichtsreconstructies tot het opnieuw inkleuren, wij redden vrijwel elke foto! Maar gelukkig komen er ook fotoherstel opdrachten voorbij die wat gangbaarder zijn. Zo ook deze foto die compleet vervaagd en verbleekt is door jarenlang in zonlicht te hebben gehangen achter glas. Aan de slag met een vervaagde foto!

Wat was het geval met deze verkleurde foto?

Zoals de titel van dit bericht al zegt is de foto verkleurd. Maar naast de verkleuring is de foto ook ernstig vervaagd en verbleekt door jarenlang te hebben gehangen in het zonlicht. Delen van deze foto waren afgedekt omdat de foto in een passpartout hing, dus de randen zijn veel minder verkleurd dan het het deel van de foto waar het om gaat: het midden met daarop oma met kleinkind. Maar we zouden geen Redmijnfoto.nl heten als we hier geen oplossing voor zouden vinden!

De foto digitaliseren en repareren

Voor wat betreft het fotoherstel zullen we ons dan ook alleen concentreren op het deel dat al die jaren zichtbaar was geweest. De wens van de klant was om dit deel van de foto te laten herstellen maar ze had er eigenlijk geen hoge verwachtingen van gezien de ernst van de verbleekte foto.

Het beschadigde deel van de foto is dusdanig verbleekt dat er zo op het oog geen detail meer aanwezig was in de foto. Nadat de foto door ons professioneel was gedigitaliseerd konden we de staat van de foto eens goed bekijken en starten met de restauratie van de foto.

Opnieuw inkleuren van delen

Sommige delen van de foto waren compleet verbleekt en er was geen kleurinformatie meer terug te halen. Gelukkig bieden wij onze klanten mogelijkheid om zwart-wit foto’s in te laten kleuren, dus dat is natuurlijk ook goed mogelijk met vervaagde en verbleekte delen van een foto waar de kleur niet meer geheel of gedeeltelijk te herstellen is. Dus ook bij deze verbleekte foto hebben we deze techniek van inkleuren toegepast.

Foto afdrukken op grootformaat

Natuurlijk moest er een fraaie fotoafdruk worden gemaakt van het eindresultaat van deze fotorestauratie. Er is gekozen voor een 30x20cm fotoafdruk op satijn fotopapier. Samen met de originele foto zijn de nieuwe fotoafdrukken van de gerepareerde foto goed verpakt naar de klant opgestuurd. De reactie van de klant vertelt precies waarom wij van Redmijnfoto.nl elke dag met liefde ons werk doen!

Ik was sprakeloos vanmiddag. Ze zijn prachtig. En hier goed ontvangen!!

GerdaHoofddorp

Wat is er gedaan om deze foto te herstellen?

  • De foto is professioneel gedigitaliseerd.
  • De basis van de kleuren is voor zover mogelijk hersteld.
  • Delen van de foto zijn opnieuw ingekleurd.
  • Contrast en belichting zijn gecorrigeerd.
  • De verbleekte foto is gerepareerd: ontdaan van vlekken en krassen.
  • De randen van de beschadigde foto zijn hersteld.
  • De foto is afgedrukt op Premium fotopapier.

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, herstellen, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.