Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Klassieke ovale foto’s herstellen en plakband verwijderen

By 12 september 2022No Comments

Het herstellen van foto’s is niet alleen maar ‘werk’. Het is veel meer dan dat. Fotoreparaties zijn ontstaan uit liefde en interesse voor fotografie (niet geheel onbelangrijk als fotostudio zijnde), beeldbewerking en oude foto’s en documenten. Het digitaliseren aan het begin van het fotoherstel proces tot het leveren van de ‘nieuwe’ gerestaureerde foto aan de klant; elke opdracht doen we met de hoogst mogelijk zorg en inzet. Zo ook de fotoreparatie uit onderstaand voorbeeld…

Wat kunnen we repareren aan deze antieke foto?

Allereerst valt natuurlijk op dat er op diverse plakband en plakbandresten op deze statige portretfoto zitten. Maar na het digitaliseren van de foto in hoge resolutie zagen we nog iets bijzonders aan deze oude foto; potloodstreken!

Dat was een bijzondere gewaarwording toen we de gedigitaliseerde foto beter bekeken. Vrijwel het gehele portret was ‘aangezet’ met potlood. Ik denk dat dit gedaan is om extra contrast aan te brengen in de foto, omdat de potloodlijnen met name aan de randen van bijvoorbeeld de iris in het oog en randen van het oor zitten. Wellicht heeft de fotograaf het ooit zelf gedaan om zijn ‘foto te bewerken’ voor een beter resultaat. Bijzonder is het in ieder geval wel!

Na het herstellen van de beschadigingen en het retoucheren van het plakband, de plakbandresten en andere beschadigingen is de ovale rand van de foto opgevuld zodat ook deze weer geheel strak is. Uiteindelijk zijn de 4 portretfoto’s afgeleverd op A3 formaat Premium fotopapier.

Uit een erfenis had ik een serie van vier grote oude portretfoto's van familie. Helaas veel beschadigd maar wilde ze graag ingelijst aan de muur met een uniform uiterlijk. Iwan van Redmijnfoto.nl heeft gezorgd voor het perfect herstellen en afdrukken van mijn oude foto's.

SuzanAlkmaar

Wat is er gedaan om deze foto te herstellen?

  • De foto is professioneel gedigitaliseerd.
  • Plakband, plakbandresten vlekken en krassen zijn digitaal uit de foto verwijderd.
  • Ontbrekende delen zijn hersteld.
  • De beschadigde randen zijn opgevuld en gerepareerd.
  • De door de klant gewenste kleurtint is toegevoegd.
  • De foto is afgedrukt op premium fotopapier.

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, herstellen, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.