Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Fotoreparatie oude trouwfoto met gezichtsreconstructie

By 8 juni 2022juni 14th, 2022No Comments
Beschadigde trouwfoto repareren en restaureren

Regelmatig krijgen we aanvragen voor een fotoreparatie of restauratie binnen waarbij zelfs wij even moeten slikken bij wat we voor ogen krijgen. We zijn niet vies van een uitdaging op gebied van fotoherstel, dus we zullen niet snel zeggen dat de foto niet meer te redden is. Maar toch, ook wij moeten af en toe goed nadenken of en vooral hóe we een foto kunnen gaan herstellen. 

Velen weten Redmijnfoto.nl inmiddels te vinden als het gaat om fotoreparatie, restauratie, reparatie, inkleuren of vergroten van foto’s. Niet alleen in ons eigen dorp of regio, we krijgen werk toegstuurd (jazeker, gewoon met de post!) vanuit heel Nederland en België. Het geeft ons in ieder geval een goed gevoel dat ons werk, dat we dagelijks met passie en toewijding doen, wordt gewaardeerd. Zo kwam er op een zonnige voorjaarsdag een hele oude trouwfoto in niet al te beste staat onze fotostudio in Heiloo binnen…

Wat was het geval met deze beschadigde oude foto?

De aangeleverde trouwfoto is circa 100 jaar oud. De foto bleek heel erg beschadigd. Veel krassen, kreukels en hapjes uit het canvas van de oude trouwfoto. De foto is ooit ovaal geknipt. De rand van de ovaal geknipte foto vertoonde de vele jaren slijtage en van hand tot hand gaan. Ook de kleurtint was hier en daar vaal geworden. Maar het ergste moet nog komen…

Beschadigde foto repareren

Ooit is er geprobeerd om met een stukje plakband het gezicht opnieuw in de foto te plakken. Mogelijk was het gezicht ooit losgeraakt doordat de foto in een fotoboek of lijstje heeft gezeten en vastgeplakt zat aan de voorzijde van de foto, precies op het gezicht. In de loop van tijd is de lijmlaag van de plakband in gaan vreten op de foto en is het gezicht helaas opgelost en verloren gegaan.

Het gebruik van plakband om de oude foto te repareren was dusdanig royaal dat ook een deel van de haren en trouwjurk beschadigd zijn geraakt door de lijm van de tape.

Kortom, de foto leek reddeloos verloren. Voor de klant is deze antieke trouwfoto van bijzondere waarde en wij zouden het bijzonder vervelend vinden als deze foto definitief als verloren moet worden beschouwd.

Maar daar heten wij géén Redmijnfoto.nl voor! Natuurlijk gaan we zoeken naar mogelijkheden om ook déze foto te redden.

Heel hartelijk dank voor de restauratie van de trouwfoto van mijn ouders. Het resultaat is verbluffend!

MelissaOostzaan

Fotoreparatie met gezichtsreconstructie

Natuurlijk vonden we een manier om de foto te herstellen en de bruid opnieuw een gezicht te geven. In het archief van de klant waren meerdere foto’s van dezelfde persoon aanwezig waarop zij ongeveer dezelfde leeftijd had. De belichting moest enigszins lijken op die van de te herstellen foto en natuurlijk de hoek waarin de ‘donorfoto’ gefotografeerd is moest in de buurt komen van het origineel. Uiteindelijk na vele uren fotobewerking had de bruid op de verloren beschouwde foto haar gezicht terug. Dit voorbeeld van een lastige fotoreparatie laat goed zien dat een foto niet zomaar verloren is!

Oude foto repareren met gezichtsreconstructie

Wat is er bij deze fotoreparatie gedaan om deze foto te herstellen?

  • Er is gezocht naar een tweede foto van de persoon waarvan het gezicht was verloren.
  • De twee foto’s zijn gedigitaliseerd.
  • De beschadigde trouwfoto is hersteld, ontdaan van vlekken en krassen.
  • De randen van de beschadigde foto zijn hersteld.
  • Een deel van het gezicht is op basis van een tweede foto van deze persoon opnieuw gereconstrueerd.
  • De verknipte foto is bij de weggeknipte delen gereconstrueerd om weer tot een rechthoek te komen.
  • De foto is afgedrukt op Premium fotopapier en Vintage Katoen fotopapier.

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, fotoreparatie, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.