Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Mijn foto is verloren…kunnen we deze foto herstellen of niet?

By 5 juni 2022juni 26th, 2022No Comments

Een paar dagen voordat Redmijnfoto.nl als nieuwe naam voor Fotoreparateur.nl officieel gelanceerd ging worden, werd er een aantal foto’s langsgebracht ter beoordeling voor digitalisatie en foto herstel. De klant, die al eerder foto’s heeft laten herstellen, vroeg of ik eens wilde kijken naar een aantal foto’s die heel dierbaar zijn, maar waarschijnlijk niet meer te redden…

Natuurlijk adviseren wij onze klanten vooraf of een foto nog te herstellen. Dit gebeurt soms fysiek in onze fotostudio of via de online offerte waar beeldbestanden of voorbeelden mee kunnen worden gestuurd tijdens het aanvragen van de offerte. Maar dit geval lag nog net een klein beetje anders. Alhoewel…klein beetje is hier niet de juiste omschrijving van de betreffende beschadigde foto’s. Want het gebroken glas van de fotolijst was nog een extra uitdaging!

De drie foto’s bleken verkleurd, beschadigd en twee daarvan zaten aan glas van het fotolijstje vastgeplakt. Maar de echte uitdaging komt nog. Één van de foto’s is ooit gevallen, het glas gebroken en een groot deel van het glas is vastgeplakt aan de foto…is deze foto nog te redden?

Het zekere voor het onzekere: eerst digitaliseren!

Soms is het mogelijk om aan de fotolijst vastplakkende foto’s los te weken van het glas. Dat duurt een dag of zelfs meer, maar vaak lukt het. Als het meezit is de foto ontdaan van het glas en kunnen we digitaliseren en herstellen. De foto uit dit voorbeeld had nog een extra uitdaging: gebarsten glas, scherven en glassplinters die vast waren geplakt aan de foto. Nog een belangrijk punt dus om rekening mee te houden bij het herstelproces van de foto.

Gebroken glas van fotolijst verwijderen voor foto herstel

Maar wat als het losweken van het glas de foto nog erger beschadigt? Iets dat zeker niet geheel ondenkbaar is. Om te voorkomen dat de foto geheel verloren gaat bij het losweken van het glas gaan we altijd voor zekerheid: eerst digitaliseren inclusief glas, barsten en scherven. Door onze geavanceerde apparatuur en kennis van digitalisatie is dit alvast een goede basis voor het redden van deze beschadigde foto!

De herstelde foto’s waren een groot succes. Mijn man was er stil van!

EvelineHeiloo

Foto herstellen

Door de manier waarop wij in hoge resolutie een foto digitaliseren en onze jarenlange ervaring met het repareren van beschadigde foto’s konden we direct aan de slag met foto herstellen. Het was dus niet nodig om te wachten op het (onzekere) resultaat van het losweken van de foto van het glas.

In de beschadigde foto zijn er vele watervlekken, krassen en kreukels die moesten worden hersteld. Ook de randen van het gebroken glas en de scherven uit de gedigitaliseerde foto zijn digitaal verwijderd. Het eindresultaat is een tot in detail herstelde foto.

Kortom, een foto is niet zomaar verloren. Want er is altijd Redmijnfoto.nl!

De doorlopen stappen om deze foto te herstellen en af te drukken:

Herstelde foto afgedrukt op fotopapier

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, herstellen, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.