Skip to main content
Voorbeelden Fotoherstel & Fotoreparatie

Flitsvlekken verwijderen uit een telefoon foto

Telefoons zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook foto’s gemaakt met telefoon hebben inmiddels een eigen plek gevonden in ons leven. Hoe goed een foto die met een telefoon gemaakt uiteindelijk is, is soms van ondergeschikt belang als een foto emotionele waarde heeft. Een flitsvlek kan bijzonder storend zijn. Daarom herstellen wij ook telefoon foto’s, bijvoorbeeld deze foto met flitsvlekken in de brilglazen. Gelukkig zijn dit soort flitsvlekken goed te verwijderen.

Flits vlekken verwijderen uit een iPhone of telefoon foto

Het is vrij duidelijk te zien in deze iPhone foto: flitsvlekken! Als je een selfie foto maakt met een telefoon zoals een iPhone dan licht het scherm heel fel op tijdens het maken van de foto. Dit felle licht functioneert in de selfie stand als ‘flitslicht’ om het onderwerp te belichten. Dit werkt heel aardig op korte afstand, maar net als bij ‘normale’ flitsers van een camera zullen er lichtvlekken in reflecterende onderwerpen te zien zijn. In dit geval is dat duidelijk te zien in de bril. De selfie stand van de camera zorgt ervoor dat het volledige scherm oplicht als flitser en dit laat een grote rechthoekige reflectie zien in de bril.

Gelukkig kunnen wij flitsvlekken goed verwijderen uit foto’s. Om de flits uit het oog te verwijderen is een deel van het oog opnieuw geconstrueerd om het in de juiste vorm te krijgen. Tevens is de groene reflectie van de flitser uit het montuur van de bril verwijderd.

Foto lichter maken

Wat misschien niet direct opvalt is dat de foto ook wat donker is. Een foto lichter maken is voor ons een routineklus, dus dit was na het verwijderen van de flitsvlekken een mooie afronding van dit fotoherstel project.

Hieronder zijn de voor en na foto te zien…dat verschil is duidelijk toch?!

Zo blij met deze foto! Na elkaar 12 jaar niet gezien te hebben was deze foto een mooie herinnering en hebben we een heerlijke tijd gehad. Gelukkig kon Redmijnfoto.nl de flitsvlekken verwijderen uit mijn bril.

SylviaHeiloo

Wat is er gedaan om deze foto te herstellen?

Heeft u ook een uitdaging voor ons op gebied van fotobewerking en fotoherstel?

We staan voor u klaar om u van dienst te zijn met het digitaliseren, herstellen, inkleuren en vergroten van oude of beschadigde foto's en beeldmateriaal.